Training & Competitie

training

Training 

Badminton is een  snelle sport waarbij veel facetten aan bod komen: bewegen, lopen, conditie, reactie, co√∂rdinatie, spelinzicht, tactiek, samenspel en weerbaarheid. Kortom een sport waarin je altijd je uitdaging vindt zowel fysiek als mentaal van jong tot oud en van beginner tot gevorderde speler.

Dit alles leer je natuurlijk niet zo maar, wel van onze vaste trainers. De trainingen vinden gedurende vrijwel het hele jaar plaats individueel of als team voor de RBB-competitiespelers. Trainingen duren een uur en vangen aan bij de speeltijd van de leeftijdscategorie. Tevens hebben wij bij de jeugd vaste begeleiders.

Deelname aan de training is gratis en wordt iedereen aangeraden. Senioren en veteranen die niet trainen, kunnen ook tijdens en na de training lekker vrij onderlinge wedstrijdjes spelen. Meer informatie dan graag contact met een van de bestuursleden of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

 

Meer informatie over badminton & nieuwtjes click op het Badminton Nederland/RTC  Breda pictogram. Hier vind je ook video-instructies om je techniek en tactiek verder te verbeteren. 

Voor de jeugd is het ook mogelijk om in overleg met de trainers deel te nemen aan de halfjaarlijkse RTC selectietrainingen in Breda. Meer informatie hierover op : www.rtcbreda.nl/index.php/selectiedagen

 

trainingCompetitie

BC Saturnus is een gezellige club met veel ervaring waar training en competitie spelen mogelijk is voor pupillen, junioren, senioren en veteranen. BC Saturnus neemt met pupillen,  junioren en senioren teams met mix teams deel aan de RBB-of NBB competitie. Deze regionale RBB competitie voor senioren wordt centraal gespeeld op woensdagavond vanaf 20.30 uur in Breda. De junioren en pupillen spelen via de NBB op variabele dagen/uren afhankelijk van de beschikbaarheid van zaalruimte bij thuis- en uitwedstrijden. De technische commissie bepaalt voorafgaand aan het competitieseizoen in welk team je speelt. De competitieleider (momenteel vacature) is het aanspreekpunt voor zaken rondom de competitie. Alternatief voor contact omtrent competitie is Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

 

Uitslagen op www.toernooi.nl

Voorbeeld competitiewedstijd (internationale top)